Goed voorbeeld
Commentaar

Goed voorbeeld

Esther Voet 14 februari 2020, 07:15
Goed voorbeeld

Het zou zomaar kunnen gebeuren tijdens een overhoring topografie. Leerkracht vraagt leerling waar Tiberias ligt. “In Palestina, juffrouw.”

“Nee, dat is fout. Tiberias ligt in Israël.”
“Nee hoor, het ligt in Palestina. Ik heb het zelf gezien! Mijn tante woont in Eindhoven, in de Tiberiasstraat, en daar staat echt ‘plaats in Palestina’ onder.”

Ga daar als onderwijskracht maar eens aan staan. Het is uitermate kwalijk dat officiële instanties, of dat nu gemeenten of bedrijven zijn, nepnieuws verspreiden en daarin volharden.

Zo ook bol.com. Ik ben tegen de verbranding van boeken, maar grote boekverkopers zoals Bol zouden best een ballotage mogen uitvoeren op de boeken die zij aanbieden. Een kleine greep: ondanks duidelijke waarschuwingen van onder meer het NIW zijn de boeken van antisemiet David Sorensen nog steeds te koop. En ook de Protocollen van de wijzen van Zion, het schotschrift dat inmiddels aan z’n tiende leven toe is. Weliswaar met een disclaimer dat de inhoud van dit boek mensen zou kunnen kwetsen, maar toch. Lees even de recensies: van de vijf reviews geven vier personen het boek vijf sterren, met aanbevelingen als: “Iedereen zou dit boek moeten lezen” en “Erg informatief en geloofwaardig.”

Ben je geïnteresseerd in de Protocollen, dan hebben ze bij Bol nog een tip voor je: Conspiracy of the Six Pointed Star, eye opening revelations and forbidden knowledge about Israel, the Jews, Zionism and the Rothschilds van ene Texe Marrs.

Zonder disclaimer wordt The Jews and Their Lies aangeboden. Voor 12,99 euro kun je dit werkje van ene dr. Martin Luther tot het jouwe maken.

Bol krijgt binnenkort concurrentie van die andere gigant: Amazon. Dat Amerikaanse bedrijf heeft vorige week aangekondigd actief te worden op de Nederlandse markt. Hoewel Amazon altijd is uitgegaan van het credo ‘wij verkopen alles – the good, the bad and the ugly’, is dat in het land van het ultieme vrije woord toch iets anders komen te liggen. Ongetwijfeld vanwege het explosief groeiende racisme in de VS neemt Amazon zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. De afgelopen maanden heeft het onder meer twee boeken van voormalig Ku Klux Klan-leider David Duke en een titel van George Lincoln Rockwell, de oprichter van de Amerikaanse nazipartij, in de ban gedaan. Die rotzooi zal best nog wel ergens te koop zijn, maar ik hoop dat Bol het goede voorbeeld van Amazon zal volgen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking