Haatkabaal
Opinie

Haatkabaal

Nausicaa Marbe vraagt zich af hoe lang de politici en bestuurders nog grandioos blijven falen.

Nausicaa Marbe 07 april 2024, 06:00
Haatkabaal
Demonstrerende studenten op de campus in Amsterdam

Maart 2024 zou de geschiedenisboeken in kunnen gaan als de tijd waarin Nederland te maken kreeg met dagelijks fysiek geweld en publieke bedreigingen tegen individuele Joden. Een halfjaar na 7 oktober worden Joden hier aangevallen om wie ze zijn, uitgemaakt voor moordenaars en misdadigers, nota bene door groepen die de afslachtingen door Hamas ‘legitiem verzet’ noemen. Dit kan gebeuren doordat politici, bestuurders en de autoriteiten die voor veiligheid moeten zorgen grandioos falen. 

Je had het kunnen zien aankomen. Wereldwijd kregen de ‘pro-Palestijnse’ protesten het karakter van een opzwepende massahysterie met een groepsdynamiek die louter geweldslust uitstraalde. Ook in Nederland. Degenen met de meest machinale, schrille stem schreeuwen het hardst en houden het lang vol. Het gebrul is onverbiddelijk, er komt geen andere stem tussen. Stel dat iemand in een concertzaal, in de Tweede Kamer, op een universiteit of stationsplein waar deze agressie plaatsvindt, daadwerkelijk een dialoog wil voeren of tegenargumenten wil inbrengen: kansloos. Het lawaai doodt elke poging tot (beschaafd) contact. Er wordt een dikke geluidshaag van haat bij elkaar gekrijst, die geen menselijke wenk van de andere kant laat doorkomen. De leuzen worden steeds korter, zodat ze snel achter elkaar kunnen worden gemitrailleerd. ‘Free, Free Palestine!’ heeft niets meer met historische gebeurtenissen of onrecht te maken, maar is een geluidsbom die je omver moet blazen. In deze oorverdovende afwijzing van iedereen die niet meedoet met de massapsychose schuilt de lust tot agressie en geweld. Taal heeft nu de opdracht de vuisten in beweging te brengen. 

Obligaat

In de media, de NOS voorop, worden de hierbij betrokken lieden nog ‘demonstranten’ genoemd. Demonenophitsers zou een betere term zijn voor deze aanbidders van de doodscultus van Hamas, die elkaar massaal opzwepen in een oorlogsdans tegen alles wat Joods is. Hun kabaalsessies zijn zwarte rituelen voorafgaande aan vernietiging. Vanaf het eerste obsessieve getier in oktober was het duidelijk dat geweld de beoogde apotheose zou zijn. 

De leuzen worden steeds korter, zodat ze snel achter elkaar kunnen worden gemitrailleerd

Niet iedereen ziet, begrijpt en voelt dit. Daarom mocht het uit de hand lopen, terwijl burgemeesters en gemeenteraden het prima vonden en ministers zo nu en dan obligaat iets prevelden als ‘erg hoor’, maar ‘vrijheid van demonstratie’. Niemand wou het zien aankomen en de verantwoordelijkheid nemen om de Jodenjacht te voorkomen. Afgelopen week werd dat nog eens duidelijk toen bij de Tweede Kamer de maat eindelijk vol was. Daar was de paniek na de belaging van Lenny Kuhr wel te voelen. In de vragen die Caroline van der Plas aan staatssecretaris van Cultuur Fleur Gräper stelde, klonk wanhoop. Ik geloof oprecht dat dit de voorwaarde is voor verandering: dat de hooggeplaatsten die macht hebben om iets te doen, daadwerkelijk geraakt worden door de ontoelaatbare misstanden. Dat ze voelen dat de maat vol is, dat zij nu aan zet zijn om het tij te keren. Dat emotie en verstand samenkomen om het goede te doen. 

Kil geweifel

Zou dat ooit gelden voor Fleur Gräper? Die antwoordde doodleuk dat de meeste voorbeelden van aanvallen op Joden die Van der Plas noemde niet onder haar portefeuille vallen. Deze instrumentele houding spreekt boekdelen over de menselijkheid van de bestuurders die antisemitisme moeten bestrijden. Ze zien het niet of willen het niet zien, ze maken zich ervan af met kurkdroge teksten waaruit geen begrip spreekt, ze schuiven de verantwoordelijkheid van zich af. Misschien zijn ze naïef en een beetje lui, misschien zijn ze laf en bang of van alles een beetje. In ieder geval zijn ze niet eens bij machte te handhaven, laat staan nieuw beleid tegen antisemitisme te maken. 

Tegenover de diep doorvoelde vernietigingszucht van de Jodenhaters die zich in het openbaar manifesteren en voeden met wederzijdse ophitsing, staat dus het kille geweifel van ministers die politiek correcte teksten opdreunen, om van het gedoe af te zijn, maar van binnen niets voelen. De mond beweegt, het hart is leeg. Drie keer raden wie hier zal winnen. Met bloed aan de handen.

Opmerkingen (7)
tiki shapira 07 april 2024, 08:53
Iedereen & alles is door de mand gevallen.....de media, de politici, de politiek, de politie, de burgemeesters, de bestuurders, de democratie, de wetten, de regels....maar vooral de beschaving & het gezond verstand.
tiki 07 april 2024, 10:01
Een grafrede voor Democratische partijen. ""Met groot verdriet melden wij dat u ons heeft verlaten. Met verbazing constateren wij dat u uzelf heeft verraden. Uw democratische waarden, principes, vrienden & vriendschappen zijn verdwenen. In plaats daarvan zijn valse profeten gekomen en hebben de partij overgenomen en u verstoten. Met pijn in ons hart staan wij aan uw graf en constateren dat de gematigde democratieën zijn verdwenen, verzwolgen door een Tsunami van haat die ons allen verlamd achterlaat. .Soelaas brengt enkel de gedachte dat de democratische weg weer hersteld kan worden, maar alléén na het verwijderen van de rotte appels en begraven voor de eeuwigheid, zodat de zaden voor herstel van beschaving & recht weer kunnen groeien & bloeien vanaf hun graf.
Shlomo Itai 07 april 2024, 15:25
We glijden heel duidelijk af naar de toestand van societal collapse en een falende staat. Zoek de symptomen maar op. Ik ken geen voorbeeld van een staat of samenleving die er in slaagde om zich te bevrijden uit de neerwaartse spiraal die bij het proces hoort, maar ik laat me graag corrigeren.
Rena Weissman 07 april 2024, 20:11
Steeds vaker hoor ik mensen zeggen: "Israël heeft Hamas gemaakt, iedereen in die omstandigheden zou terrorist worden!" of "Israël vermoord kinderen, dus dan komen er alleen maar meer Hamas-terroristen bij, omdat ze boos zijn op Israël!" Dat is dus het domste wat ik ooit gehoord heb. 2000 jaar Joodse geschiedenis: vervolgd, tot slaaf gemaakt, verbrand, verdronken, in kampen gestopt, vernederd, gemarteld, verstoten, vermoord, en zijn alle Joden nu terroristen geworden? Hebben zij ooit wraak genomen op de volkeren of groepen die hun hebben vervolgd? Als we kijken naar de échte genocides, geen enkel volk werd terrorist tijdens. Daarbij, credits naar CvI, is er in Gaza niet eens een genocide bezig, Israël heeft zelfs een soort wereldrecord in hoe weinig burgerslachtoffers er vallen, uitleg: als we nou de cijfers van Hamas zouden geloven (die ook nog eens overdreven zouden kunnen zijn, volgens het NIW zou het ook 10 of 5 duizend kunnen zijn, maar we gaan uit van 15.000 terroristen, 15.000 burgerdoden, zoals de meeste nieuwssites aangeven), samen met enkele Israëlische feiten, dan is de burger-strijder verhouding 1-1. Dat is extreem laag, volgens het CvI, is dat in een gemiddelde Westerse oorlog 9-1. In Afghanistan is dit 3-1 en in Irak 5-1. (Bij de 7 oktober aanval was dit 1200-0, in de Holocaust was dit 6.000.000-0, dat zijn dus genocides, want deze mensen zijn niet gevallen bij het willen doden van een strijder)
Ruud 07 april 2024, 23:23
Bij eerdere artikelen over het oplaaiende antisemitisme in Europa heb ik al aangegeven dat er zichtbaar sprake is van een escalatie. De fanatiekelingen hebben al een half jaar in de openbare ruimte steeds meer grenzen overschreden. Ze begonnen met een gewone optocht, scandeerden hun genocidale leuzen, maar daar bleef het wel een beetje bij. Heel opvallend: de eerste demonstraties liepen al door de Europese hoofdsteden, enkele dagen na de 7e oktober....dus weken voordat Israël met haar offensief begon. Vlak daarna werden tactieken afgekeken van ER en kwamen er blokkades. Eerst in winkelcentra, stationshallen en Schiphol, later ook weer op straat. Vervolgens werd er in Maastricht een vertoning van een Israëlische film verhinderd en werden Lenny en Shirli belaagd. En de politie? Nou de politie staat erbij en kijkt ernaar.....maar doet helemaal niets! Schrijnend voorbeeld? Nou in London zwaaien de haatbaarden en hun collaborateurs met hakenkruizen en de politie officier heeft het alweer over context en doet vervolgens niets en stuurt de klaagster weg. Dit gaat steeds verder escaleren omdat er vanuit de linkse overheid geen stevig standpunt wordt ingenomen tegen de toename van antisemitisme. De vreselijk slappe overheids reactie inzake de persoonlijke aanvallen op Joodse burgers geeft de daders alleen maar een legitimiteit, want er is geen strafrechtelijk gevolg hiervoor. Een goed voorbeeld hiervan: ER wil weer de A12 blokkeren, ze worden opgepakt en daarna met bussen verplaatst.....en zie daar; binnen mum van tijd worden dezelfde beroepsdemonstranten voor een tweede keer opgepakt.
Gerda Schrijver 08 april 2024, 12:01
Het gebeurt toch maar. Alsmaar! Dit wordt dus een stuk geschiedenis van Nederland. Om je voor te schamen. Wat erg. Vreselijk! Dat zgn. keurige gepraat, over deze moordlustige praktijken van die radddraaiers, dit doen dus onze eigen lands -en stadsbestuurders met die volledig geaccepteerde weifelde houding, cq. lichaamstaal van hun, en dat is gemeengoed geworden. Ik had zojuist de misselijkmakende details gelezen op ISRAELnieuws.nl, hoe op Schiphol twee Israëlische vrouwen vernederd werden door een medewerker van Pakistaanse afkomst. Wat is dit voor slecht land aan het worden, waar wij in wonen ?? Is dit het nieuw normaal voor al die mensen, die hiervoor wegkijken? Misschien is het wel weer 90 procent van de bevolking van Nederland, die meeloopt met de kudde, zoals in '40-'45'. We moeten iets hier tegen doen. Uit spreken, weerleggen!!!! Zoveel mogelijk waar dan ook.
Japie. 08 april 2024, 17:52
De lafaards hebben een grote b.., maar hebben grote angst om herkend te worden. Stoere lieden met hun gezichtsbedekking.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *