Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Journalist blijkt nep-Jood

Redactie 11 augustus 2023, 06:00
Journalist blijkt nep-Jood

De Duitse journalist Fabian Wolff, voor de dagbladen Die Zeit en de Süddeutsche Zeitung een gevierd criticaster van Israël en de Joodse gemeenschap, heeft bekend niet Joods te zijn. Hij is een Kostümjude, zoals nep-Joden in het Duits worden genoemd. De oud-columnist van de Jüdische Allgemeine die zichzelf op sociale media omschrijft als een ‘genadeloze kosmopoliet’ en als een ‘diaspora boy, trying to be a mensch’, gaf de schuld aan zijn moeder, die op zijn achttiende tegen hem zou hebben gezegd dat hij Joods was. 

In zijn artikelen, doorspekt met tal van Jiddisje uitdrukkingen, geeft Wolff hoog op over zijn ‘communistisch-Joodse jeugd’ in de Berlijnse wijk Pankow. Zijn schuldbelijdenis maakt veel los in Duitsland, vooral omdat hij als excuus-Jood voor linkse Duitsers Israël als apartheidsstaat neerzette en de Joodse gemeenschap als bekrompen en racistisch. Historica Barbara Steiner noemde Wolff ‘de antisemiet die hij niet wil zijn’. Op zijn beurt noemde de journalist niet-Joodse Duitsers die zijn anti-Israëlhouding bekritiseerden, minachtend ‘aardappel’. 

De Süddeutsche Zeitung heeft alle online bijdragen van Wolff verwijderd.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
tiki 11 augustus 2023, 08:22
Een Joodse criticaster van Israel & Jodendom, ein gefundenes Fressen (gouden buitenkans) voor Jodenhaters die in media & NGO's' graag geciteerd & gevierd worden, gevolgd door de politiek, als legitimatie voor hun 'kritische' anti Israel narratief, gekruid met een flinke snuif Joden antipathie Hij is ontmaskert als een fake maar jammer genoeg zijn er ook te veel van dit soort échte Joodse charlatans, jawel 99% uit het linkse kamp, die graag hun "kritiek" met ons willen delen en daarom graag geziende gasten zijn in de media..
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *