Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Commentaar

Pervers

Esther Voet 08 november 2023, 16:52
Pervers

‘Twee dingen zijn oneindig, het universum en menselijke domheid, en over het universum ben ik niet zeker,’ zei Einstein ooit. Graag maak ik daar een variatie op. Ik zou ‘domheid’ in ‘kwaadaardigheid’ willen veranderen. Want ook die kent geen grenzen. Dagblad Trouw verdient dit keer de prijs voor kwaadaardigste van de week. Dat is knap, want er was nogal wat kwaadaardigs te zien. Bijvoorbeeld ‘vreedzame’ demonstranten in de hal van het Amsterdamse Centraal Station die heel lief opriepen tot een staakt-het-vuren, maar intussen ‘From the river to the sea’ en ‘Intifada, Intifada’ scandeerden. Lieverdjes: het kan niet allebei. Oké, misschien weten jullie niet wat intifada inhoudt, ik ben van nature vergevingsgezind, dus houd ik dat vooralsnog maar even op kwaadaardige domheid.  

Voormalige verzetskrant Trouw lijkt nu echter spijt te hebben van haar heldenverleden en wil dat wellicht even rechtzetten. Allereerst werd ruim baan gegeven aan Leo Lucassen, de man die al jaren alles wat maar een beetje riekt naar kritiek op de islam met verve en oneigenlijke argumenten als islamofobie en discriminatie afdoet. Deze Lucassen mocht uitleggen dat de pogrom van 7 oktober helemaal geen pogrom was geweest. Alles om zijn Hamasminnende vriendjes in bescherming te nemen, dat is immers zijn verdienmodel. Alsof dat nog niet erg genoeg was, ging de krant daar op woensdag nog eens overheen. Een bericht over Hamasterroristen die hun sadistische slachtingsorgie zelf filmden en op internet zetten hoe ze hun vader belden en in hun orgastische bloeddorst brulden: “Pap, kijk eens hoeveel Joden ik heb vermoord!” is volgens Trouw … Israëlische propaganda. 

Ik ben van nature vergevingsgezind, dus houd ik het maar even op kwaadaardige domheid

Ik weet niet waarvan ik meer over mijn nek ging, van de beelden die ik bekeek om mezelf als journalist te dwingen te zien wat er was gebeurd, of van dit perverse artikel. Want pervers is het. Is het wellicht omdat wat Hamas heeft gedaan te wreed en te sadistisch is dat jullie er met jullie tere zieltjes niet aan durven? Of is het omdat álles, maar dan ook álles moet worden verwrongen om Israël maar in een kwaad daglicht te stellen? Weten jullie wanneer dit ook gebeurde? In de Tweede Wereldoorlog. Weten jullie wie dat deed? Joseph Goebbels. Jullie voorgangers durfden de waarheid wél onder ogen te zien. Nu draaien zij zich om in hun graf.

Ze zijn in de minderheid vergeleken met wat bij veel omroepen, kranten en op sociale media wordt uitgebraakt. Maar dank aan al die genuanceerden, die wél twee kanten van een verhaal belichten, die niet laf de massahysterie van de meerderheid nahollen. En dank al die mensen die het NIW een hart onder de riem steken. Jullie zijn onze hoop.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (17)
Awi Cohen 08 november 2023, 18:21
Ieder mens met nog een beetje moreel en historisch besef moet zijn abonnement op Trouw opzeggen.
Nuno Spier van Zwicht 08 november 2023, 23:05
Ik vroeg me vroeger vaak af hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat landgenoten in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw lid of aanhanger waren van de NSB. Hoe ambtenaren vrijwillig meewerkten met de bezetter om Joden te identificeren. Hoe buurmannen bereid waren Joden voor 7 gulden vijftig te verraden aan de SD. Ik begreep dat niet. Nu zie ik deze mentaliteit of liever gezegd massa psychose overal in het nieuws. Veiligheid is een broos concept.
Geert ter Horst 09 november 2023, 00:39
Ontrouw dus, net als de Opgeefbare Verbondenheid met Israel van de PKN.
johan de beer 09 november 2023, 05:14
ik kwam aan op het cs terwijl deze betoging bezig was. meer dan onaangenaam , enorm galmend en intimiderend. ik moet reizen voor het werk en kon absoluut niet vermijden om daar te zijn waarom niet gewoon buiten op straat als je wilt demonstreren. bang voor de regen?
tiki 09 november 2023, 08:07
En nu naar de realiteit. ZAHAL maakt de dienst uit in Noord Gaza. Hamas heeft de controle verloren. Gazanen hebben nu eindelijk (met dank aan Hamas) hun échte Naqba, inclusief witte vlaggen & onder beschermd toezicht van het Israelische leger, om niet overhoop geschoten te worden door hun Hamas vrienden, wiens leiders in weelde en/of in het buitenland leven. Geschat kapitaal van o.a. Ismael Hanyeh $ 4 biljoen // Abu Mazouk $ 3 biljoen & Khaled Mashal $ 5 biljoen etc.etc. Als je het over pervers hebt, hier een interview m.e. Mossad medewerker over deze Hanyeh psychopaat, die vijanden uit 'eigen omgeving uit de weg ruimt door ze levend te begraven. Hier gaan de totaal gefrusteerde, gemanipuleerde Westerse & Moslim losers mét plakaat & gedateerde leuzen, gewikkeld in "palestijns" tenu (terreur shawl & vlag) de straat voor op. Laat het duidelijk zijn de PR oorlog zal Israel nooit winnen met haar 15 miljoen Joden versus bijna 8 biljoen Moslims, Christenen, Islamisten, Budhisten, Communisten, Trotzkisten, Socialisten, Atheisten, "Pacifisten & Humanisten" etc ....'allemaal lid van het snel groeiendste geloof...." het Palestinisme", enkel & alleen gebaseerd op fanatieke Jodenhaat & Israel neurose.....én doorgevoerde domheid. Maar zoals Ben Gurion zei...***het maakt niet uit wat de wereld zegt, maar wat de Joden doen. Einstein & Ben Gurion, 2 kanjers waar het Jodendom & Israel trots op mogen zijn.
tiki 09 november 2023, 09:10
Pervers? Dit is pervers! HONEST REPORTING maakt bekend dat op 7 october niet alléén Hamas terroristen de slachting fotografisch documenteerden , maar meegekomen, in Gaza gelegen journalisten van Internationale Agencies, met hun neus erboven, de slachting documenteerden........"just doing their job'. En dan maar zeuren dat er ong. 31 in Gaza gelegen journalisten zijn omgekomen.
Bas Fortuin 09 november 2023, 09:11
Ja, pervers is het: Een bericht over Hamas-terroristen die hun sadistische slachtingsorgie zelf filmden en op internet zetten hoe ze hun vader belden en in hun orgastische bloeddorst brulden: “Pap, kijk eens hoeveel Joden ik heb vermoord is volgens Trouw … Israëlische propaganda."" Ik ben jarenlang abonnee geweest van Trouw en heb het Verval van deze krant e.a. Dagbladen zien gebeuren. Zie meer details in het boek van Manfred Gerstenfeld: Het Verval - Joden in een stuurloos Nederland."" Als jongetje van net na de oorlog dacht ik al na over het leed dat antisemieten Joden aandeden. Ik werd toen al getroost en bemoedigd door de schrijver Anne de Vries met zijn 4 boeken: Reis door de Nacht: De Duisternis in - De Storm steekt op - Ochtendgloren - De Nieuwe dag." Alleen die titels spraken al boekdelen!
tiki 09 november 2023, 09:21
Dit bedoel ik met pervers & pure kwaadaardigheid, vermengd met obsessieve Israelhaat. Indien ze inderdaat informatie hadden zou een justitiele aanklacht precies op zijn plaats zijn, waarmee eens & voor altijd korte metten gemaakt moet worden met hun 'recht op false informatie & leugen persvrijheid. De Internationale media is (behalve een kleine minderheid) geen professie meer, maar een uitstekend braakmiddel.
Judith Marseille 09 november 2023, 11:05
In de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam werd onlangs ook door Jodenhatertjes gedemonstreerd (expatstudenten? ze spraken geen Nederlands in elk geval). De baliemedewerkers woven mijn klacht daarover weg.
Claudio 09 november 2023, 12:30
Het is het mooie voorbeeld vanNederland anno 2023. Alles wat Israëlisch of Joods aanhoort moet verbannen worden. Onder het toezeggende lieve oog van voornamelijk links NL. Een ook niet zomaar verbannen. Het dient volgens de huidige heersende opvatting helemáál gedestrueerd te worden. Ongeveer 85 jaar geleden is het al een keer gebeurd, nu laten de huidige gekozen democratieën het weer plaatsvinden. Shame on You,NL!
Nicole 09 november 2023, 13:37
De geweldige verzetsmensen van Trouw draaien zich om in hun graf! Denk steeds aan Claudia de Brey deze dagen: "aan als de oorlog komt en ik moet schuilen, mag ik dan bij jou?"
Albert. M. E de vos 09 november 2023, 14:53
De eenzijdige berichtgeving door NOS en andere omroepen en kranten over de militaire acties van IDF, n.a.v. de slachting door Hamas op Israëlische burgers, geeft een onterecht beeld van wie de werkelijke agressor is. Israël heeft het volste recht zich te verdedigen en Hamas definitief uit te schakelen. Dat recht wordt door de TV en kranten tegengesproken door alleen maar de schuld bij Israël te leggen. Het is een schande dat Chris Stoffer’s verzoek tot het draaien van de Hatikvah, omstreden werd geacht door de redactie.
tiki 10 november 2023, 07:11
Pervers? Dit is pervers. Sinds de slachting van 7 october & Israel's antwoord hierop, is de 'internationale gemeenschap maar met één ding bezig. Humanitaire hulp & staakt thet vuren. Nee niet in de al anderhalfjarig durende aanvalsoorlog van Putin tegen Oekraine, maar in de 3 weken verdedigings oorlog van Israel. Pervers? Dit is pervers! Eén schip met Joodse vluchtelingen de St. Louis, dat in 1939 terug werd terug gestuurd naar de hel van Auschwitz, daar de héle Internationale Gemaanschap haar grenzen hermetisch sloot. Pervers? Dit is pervers! 5 Jaar geindustraliseerde uitroeing van Joden, zonder inmenging van de Internationale Gemeenschap , terwijl ze in 1942/43 al wisten wélke industrieen er waren gebouwd. Pervers? Dit is pervers! Journalisten van alle Internationale media outlets (CNN/AP/NYT etc) die achterop de motoren van de Hamas terroristen meerijden, camera & granaat in de hand en het massaker filmen, samen op de foto gaan met Hamas baas Haneyeh, waarna onze media 'experts' hun debiele mening spuien vanuit de luxe studio.. Pervers? Dit is pervers. Het ontkennings gekonkel van de media bazen die vinden dat deze 'medewerkers' , die niets anders zijn dan Hamas terroristen met een camera, uitstekend werk verrichten en hun job mogen behouden. Deze journalisten zijn hierdoor, volgens het oorlogsrecht, een legitiem doel om naar de 72 maagden te worden gestuurd.......net als de Hamas VN 'medewerkers'.
tiki 10 november 2023, 07:56
Wat vooral pervers is dat de perverse Internationale Gemeenschap met hun perverse geschiedenis, Israel blijft beleren over mensenrechten & oorlogsrecht.
Shlomo Itai 10 november 2023, 09:04
Dit werd blijkbaar nog geschreven vóór de antisemitische karikatuur van Jos Collignon. Het hek lijkt nu van de dam, of staat de dam sneller dan verwacht al op punt van breken ? Je hoort wel stemmen die zeggen dat dit niet mag gebeuren, maar je ziet geen bulldozers die bezig zijn de dijk te versterken. En het water stijgt onophoudelijk.
Gerda Schrijver 10 november 2023, 16:14
De afgelopen maand, dus vanaf 7 oktober, heb ook ik kennis genomen over hoe men het nieuws brengt over de oorlog in Gaza, en Israel hierdoor afschrijft, demoniseert, negeert en haat. Als Nederlandse burger kan je het bijna niet geloven. Maar het is waar! Of het nu over de NOS gaat, of over bekende kranten, zoals het NRC, of Trouw, het Parool, de Volkskrant. Het is een pot nat! Het is de mond van de valsaard die zo spreekt. (Zo leert de Bijbel). Deze kranten moet iedere Nederlander, links laten liggen, want het is allemaal niets, hun geschrijf en gepraat. Niets!! Mijn mening is abonnementen opzeggen, van die foute kranten. Wat dan? Wel, gewoon,.. een gedegen pro-Israelkrant lezen, met lezenswaardige journalistiek over Joods Nederland en Israel. Oh,...wat wordt ik er toch blij van, dat er een Chris Stoffer is, die er voor koos dat het Ha-Tikva in een programma werd gezongen, als bemoediging voor alle Joodse Nederlanders. Dit was hoopgevend, eindelijk een positief geluid richting Joods Nederland en Israel.
Rob Henfling 16 november 2023, 12:26
Helaas is het gedrag van velen een bewijs van de teloorgang van het Nederlandse onderwijs waar niet voldoende meer over het verleden onderwezen wordt. Noch de 2de Wereldoorlog met de jodenvervolging, noch de Joods- Christelijke leer waar de Nederlandse staat op gebaseerd is. Ben niet meer in Nederland woonachtig maar schaam me kapot als ik het gedrag van al die links georienteerde Nederlanders en kranten zie die blindelings achter Palestijnse vlaggen aanlopen en zich niet realiseren, door het gebrek aan achtergrond kennis, dat Israel en het Joodse volk een strijd vorrt voor zijn voortbestaan. Wat Hamas op 7 Oktober heeft uitgevoerd en met welke bloeddorst en verrukking zou ieder weldenkend mens toch overtuigen van de slechtheid van Hamas. De Palestijnen, helaas, hebben door de corruptie van hun eigen leiders zelf voor deze situatie gezorgd.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *