Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Antisemitisme en antizionisme geëxplodeerd: Israël is op Twitter het meest gedemoniseerde land op aarde

Redactie 13 juli 2023, 17:30
Antisemitisme en antizionisme geëxplodeerd: Israël is op Twitter het meest gedemoniseerde land op aarde

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat geen enkel land op Twitter meer wordt aangevallen dan de Joodse staat. Niet Rusland, ondanks zijn genocidale aanvalsoorlog op Oekraïne. Ook niet Iran, dat vrouwen en lhbt’ers onderdrukt en wie daartegen protesteert ter dood veroordeelt of vermoordt. En zelfs niet Noord-Korea, het meest repressieve land ter wereld met een systeem dat regelrecht door George Orwell lijkt bedacht. Nee, de haat van de wereld richt zich in overgrote meerderheid op de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten.

Israël wordt zelfs twaalf maal zo vaak aangevallen op het gebied van de mensenrechten als China, dat meer dan een miljoen islamitische Oeigoeren in concentratiekamp heeft opgesloten, 38 keer vaker dan de fascistische dictatuur van Vladimir Poetin in Rusland, 55 keer vaker dan het jihadistische ayatollahregime in Iran en zelfs 111 keer vaker dan het Noord-Korea Kim Jong Un. Deze cijfers komen uit een onderzoek naar bijna 100 miljoen tweets die verstuurd zijn tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2022, uitgevoerd door de Ruderman Familie Foundation.

De afgelopen jaren zijn antizionisme en antisemitisme elkaar vrijwel volledig overlappende begrippen geworden

“Uit het onderzoek blijkt dat antisemitische en antizionistische vooroordelen vrijwel dezelfde thema’s gebruiken, zoals bloeddorst, overheersing, geheime controle en vervanging,” is in het rapport te lezen. Dat komt voor velen niet bepaald als verrassing, de afgelopen jaren zijn antizionisme en antisemitisme elkaar vrijwel volledig overlappende begrippen geworden. Daarbij word geconstateerd dat dit racisme dwars door politieke overtuiging en religie loopt: van links tot rechts en van christendom tot islam.

De onderzoekers hebben berekend dat tussen 1 januari 2020 en 20 januari 2021 ( een periode van iets meer dan een jaar) er ongeveer 12.500 ‘antisemitisch’ en zo’n 2.000 ‘antizionistische’ tweets per dag zijn verstuurd. Tussen 20 januari 2021 en 30 juni 2022 (iets meer dan anderhalf jaar) waren deze aantallen gestegen naar 17.000 antisemitische en 7.000 antizionistische berichte. Verwacht mag worden dat dit aantal sindsdien verder is gestegen, nu sinds Twitter werd gekocht door miljardair Elon Musk er steeds minder wordt opgetreden tegen racisme en haat zaaien.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (4)
tiki 13 juli 2023, 17:55
De dunne laag beschaving die men zichzelf heeft aangepraat na de Holocaust is met de komst van de "sociale" media in één klap uiteengebarsten. Van 7 - 70....het cijfer verandert, de moraal niet. Jodenhaat & Prostitutie, ze zijn niet uit te roeien. Nee, Jodenhaat heeft niets met Joden te maken, maar alles met een fout in de genetische code van jaloerse, gefrustreerde & kwade mensen. die denken/hopen hiermee hun frustratie over hun eigen mislukkingen te kunnen compenseren. Nee, boosheid helpt niet & educatie gaat niet werken. Het énige wapen dat Joden hebben is een gezamelijk front in een sterk Israel. Als ook dát uiteenspat omdat mensen mensen zijn, dan hebben we het gehad........ en hebben de oude & nieuwe Haman's & Hitlers gewonnen.
Geert ter Horst 14 juli 2023, 02:56
Het huidige politieke klimaat in de westerse wereld is volkomen verziekt door links moralisme, dat vooral Israel tot mikpunt maakt. De nu opkomende conservatieve stroming kan hierin wellicht verandering brengen, want deze gaat gepaard aan een realistische orientatie op het nationale eigenbelang. Als landen zich meer met hun eigen zaken gaan bemoeien, hebben ze minder behoefte om anderen lastig te vallen met moralisme. Dan wordt morele onbetrokkenheid in internationale relaties een deugd. En dat is misschien zo gek nog niet.
tiki 14 juli 2023, 16:18
"Stockholm approves public Torah burning event in front of Israeli embassy ". Het beste bewijs voor de afbrokkelende dunne laag van Westerse beschaving en nee.......'blond zijn' is géén excuus. Het toont ons hoever de onzin over vrijheid van meningsuiting is doorgeslagen! Maar ja, het ooit zo beschaafde & progressieve Zweden is dan ook allang geen blond land meer. Het is treurig maar verdient.... want het is de prijs die ze moeten betalen voor hun gedrag in de Holocaust....net zoals de rest van Europa aan de beurt komt. Wij Joden zullen alleen onze kop uit het zand moeten trekken & de consequenties aanvaarden, want 'zij die boeken verbranden, verbranden mensen!
alex warnaar 14 juli 2023, 20:56
Twitter lijkt de NOS, de Joop en de krantjes wel. 13 items bij de NOS over 10 doden in Jenin is ook niet weinig natuurlijk. Het is eigenlijk best veel. Wat zeg ik: het is heel veel. Het is best psychotisch. Is dit een al 23 jaar durende psychose? Tijdens 4 mei deden ze bij de NOS ook zo hun best. Een ellenlange item over camera toezicht op de westelijke jordaanoever in het NOS journaal, meerdere items over een Palestijnse hongerstaker en als kers op de taart een mini documentaire over de westelijke Jordaan oever. Ze doen echt hun best daar. Hoe zou het nu komen dat dat nu op twitter ook zo is? Het is een mysterie.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *