Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Roger Waters shockeert met show vol Jodenhaat

Redactie 25 mei 2023, 08:58
Roger Waters shockeert met show vol Jodenhaat

Dat voormalig Pink Floyd-zanger Roger Waters een van de meest antisemitische figuren in de muziekwereld is, komt voor nauwelijks iemand nog als een verrassing. Maar het concert van de 79-jarige rocker van vorige week in Berlijn was zelfs voor zijn doen een nog ongezien staaltje anti-Joods racisme.

Tijdens het concert in de Mercedes-Benz Arena kwam Waters het podium op verkleed als SS’er. In de lucht boven het publiek hing een enorme ballon in de vorm van een varken. Vervolgens vergeleek de zanger de vorig jaar bij een vuurgevecht in Jenin omgekomen Palestijnse journaliste Shireen Abu Akleh met Anne Frank, in wat niet anders dan een totale bagatellisering van de Holocaust gezien kan worden.

Internationaal maar ook in Duitsland zelf is er grote onrust en woede over ontstaan dat de autoriteiten niet hebben ingegrepen tijdens het concert. Een Duitse rechtbank had eerder een verbod van de gemeenste Frankfurt op een concert door Waters ongeldig verklaard. Daardoor stonden er drie concerten in Duitsland – Berlijn, Frankfurt, München – op de agenda van de zanger, die zich in de Oekraïneoorlog vierkant achter de Russische dictator Vladimir Poetin heeft geschaard.

Om extra zout in de wonden van Holocaustslachtoffers en hun nabestaanden te strooien, verklaarde Waters op het podium: “Ik veroordeel antisemitisme zonder voorbehoud.” Dit leidde tot luid gejuich van zijn Duitse fans. Vervolgens werden er beelden geprojecteerd van poppenspelers in varkensvorm die via touwtjes de samenleving controleren. Ook werd er voortdurend verwezen naar schimmige ‘zij’, zoals in ‘zij die ons verzet willen breken en de wereld willen blijven beheersen’. Kortom, naast openlijke Jodenhaat dus de gebruikelijke antisemitische hondenfluitjes, constateerde ook het Simon Wiesenthal Centrum.

Helaas ben je antisemitisch tot op je verrotte bot.

Dat Waters daadwerkelijk een Jodenhater in hart en nieren is, vinden ook de andere bandleden van Pink Floyd. Polly Samson, getrouwd met zanger David Gilmour, tweette op 6 januari van dit jaar aan Waters: “Helaas ben je antisemitisch tot op je verrotte bot. Bovendien een Poetin-apologeet en een leugenachtige, stelende, hypocriete, belasting ontduikende, play-backende, ziekelijk jaloerse megalomaan.” Waar haar echtgenoot Gilmour aan toevoegde: “Ieder woord bewijsbaar waar.”

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (6)
Cees van Dijk 25 mei 2023, 10:20
‘We don’t need no education…’ Meneer Waters zet zijn loopbaan in de overdrive… aan de rand van zijn graf. Net als met dat andere ego waar het NIW de afgelopen week aandacht aan schonk zeg ik: leave Roger alone! (Fans incluis.)
tiki 25 mei 2023, 11:14
En we zijn verbaasd omdat???? Duitsland & Roger.....ze passen prima bij elkaar. Het aanwezige publiek was duidelijk niet "geshockeert". Zij waren bereid deze in SS uniform gehulde fanatiekeling met luid applaus & gejuig te ontvangen, na zijn onhulling géén antisemitische oude bot in zijn lichaam te hebben. Laten wij Joden eens ophouden iedere keer geshockeert te zijn maar actie te ondernemen en het oude /nieuwe Europa over te laten aan de oude/nieuwe Nazi's. Ze hebben het verdient. Hun straf voor de Holocaust is zich aan het uitrollen.
Betta 26 mei 2023, 12:34
Gelukkig staat hij al met één been in zijn graf...en o wee de straf die hem dan te wachten staat...voelt toch als een genoegdoening.
iemand met meer dan 2 breincellen 26 mei 2023, 18:46
Huh? SS uniform? Het heeft 2 hammers, vanuit zijn film die fascisme en oorlog bekritiseerd... maar ok. Waters is ook heel pro-palestijn dus natuurlijk heeft israel het tegen hem lmao
Roni Stoker 27 mei 2023, 18:14
Roger Waters is bijna 80 jaar oud. Een antieke kadaver die nog steeds op zijn vroegere succes probeert te teren. Hij heeft sinds eind jaren '80 niets meer nieuws in te brengen. Het zijn, als maar door, dezelfde afgezaagde hits. Ook Frank Sinatra, Les Paul (speelde gitaar tot zijn 90) en Charles Aznavour traden nog op een oude leeftijd. Maar zij waren respectabele musici. Waters probeert kost wat het kost te shockeren. Eigenlijk moest de politie hem direct van de podium afhalen en arresteren. Als een Nederlandse artiest zou op het podium iets gemeens zeggen over negers of moslims, dan kan hij zeker zijn van arrestatie.
tiki 30 mei 2023, 09:22
Beste Heer/Mevr. Breincel.......Mannen hebben ongeveer 23 miljard zenuwcellen in de hersenen, vrouwen ong. 19 miljard. Hersencellen zijn zenuwcellen, vandaar. Voor iemand met meer dan 2 "breincellen" is het dan ook moeilijk te vatten dat het woord breincel niet bestaat. A propos de pro palestijnse Roger heeft nu een probleem. Hij heeft nu in Duitsland voor zijn uitlatingen & copy SS uniform (ieder met meer dan 2 hercencellen begrijpt dat het geen origineel is) een onderzoek aan zijn broek. Leg mij ook eens de definitie van 'pro palestijn' uit. Wacht ik zal het voor u doen.....een "pro palestijn" is een overactieve, ignorante fantasist met een obsessieve Joden/Israel fobie.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *