Nachtmerrie
Opinie

Nachtmerrie

Nausicaa Marbe 18 mei 2024, 12:03
Nachtmerrie

Zelden worden zoveel nachtmerries tegelijkertijd werkelijkheid, maar begin mei 2024 was het zover. Allereerst was daar de aanval op 4 mei. De verminking van de dodenherdenking, met de helft minder toegestane bezoekers op de Dam, met controle-poortjes, speciale verordeningen, politie en ME paraat, alles vanwege ontelbare oproepen om de twee minuten stilte kapot te schreeuwen en met acties te verstoren. Niks is heilig voor ‘pro-Palestijnse activisten’ en ‘anti-zionisten.’ Die doen alles om de rouw om de Holocaust te bezoedelen, terwijl ze de rouwenden en alle Joden tot genocideplegers brandmerken. 

Deze racistische leugen is een geaccepteerde lezing die zelfs sommige lokale 4 en 5 meicomités honoreren. In Amsterdam wilde comitélid en ex-wethouder Andrée van Es ‘Gaza’ een plek geven in de herdenking, anders zou de betekenis van 4 mei verwateren. Zij drukte zich in Het Parool omslachtig filosoferend uit, maar deze nonsens komt de Jodenhaters die de herdenking van de Holocaust willen afschaffen, uitstekend uit. Zij zullen daarover niet enkel slap oreren zoals Van Es, maar ten strijde trekken en fysiek achter Joden aan gaan. Op 5 mei brak inderdaad de hel op straat los, met pro-Palestijnse betogers die de bekende leuzen scandeerden over de verhoopte uitroeiing van Joden in Israël en daarbuiten via de ‘globale intifada.’ De autoriteiten laten deze nachtmerrie voortrazen. Rest ons, ongehoord en onbegrepen, te blijven herhalen dat dit niet normaal is en dat nooit mag worden. 

Misdadige bendes

Een paar dagen later ontplofte de UvA. Je zou denken dat het vrije, nieuwsgierige, kritische denken van lieden die aan de universiteit studeren en doceren realisme en feitencorrecties zou inzetten tegen de bedorven hutspot van oude en nieuwe antisemitische mythes die ons dagelijks wordt voorgeschoteld. Niets is minder waar. Uit dogmatisme en een romantische koorts van verbroedering met misdadige rebellen kiezen ook academici ervoor hun kennis en rationaliteit uit te schakelen. Binnen een dag escaleerde het protest en werden er straten en gebouwen gesloopt en namenlijsten van Israëlische wetenschappers en instituten geëist van de rector magnificus die zo oerdom was te onderhandelen met anonieme gemaskerden en te capituleren. 

Het straatbeeld verandert in een permanente agressieparade van Hamas-verheerlijkers

Een parade van docenten en hoogleraren schaart zich achter deze academische Jodenjacht (in een UvA-appgroep worden Joden als kakkerlak aangemerkt), hard roepend dat de premier de amokmakers van alle racistische blaam moet verschonen. Terwijl ik dit schrijf, wordt de kantine op het Roeterseiland gesloopt voor de bevrijding van Palestina en worden Joodse studenten geweerd bij de universiteitsdeuren in Groningen. De uitvoerders van deze nachtmerrie worden aangedreven door misdadige bendes als het in Duitsland verboden Samidoun, de marxistische, door de EU als terreurbeweging aangemerkte PFLP en de antisemitische Internationale Socialisten – op z’n minst. 

Rectoren veroordelen vooral de materiële vernielingen. Alsof ze bang zijn de nachtmerrie te benoemen die ze hebben laten ontstaan: door jaren van linkse activistische verdwazing is er een antiwetenschappelijke en inhumane cultuur ontstaan die individuen reduceert tot een afkomst en groepsschuld waarvoor ze gestraft moeten worden. Het tegengeluid van een enkeling wordt gesmoord, de capitulatie is bijna voltooid. Ook dit mag nooit ‘het nieuwe normaal’ worden. 

Nachtmerrie

Van wat je dan krijgt, doorlopend, zagen we onlangs een voorproefje. In een land waar Israël- en Jodenhaat in alle sectoren van de samenleving dominant is en mag dicteren wat Nederland hoort te zijn en te doen, verandert het straatbeeld in een permanente agressieparade van Hamasverheerlijkers. Luid toeterend in eindeloze autocolonnes zullen ze zwaaien met Palestijnse vlaggen en sjerpen met de strijdkreten van de Al-Quassambrigades en van Hizb ut-Tahrir, in naam van de ‘wreking’ van Gaza en de zuivering van Joden. Ook in Nederland, waar iedereen die zich niet bij ze aansluit ‘zionist’ en ‘genocidepleger’ is. Er worden bij deze islamistische veroveringsoptochten nu al tal van wetten overtreden, maar de politie rijdt beschermend mee in plaats van arrestaties uit te voeren. 

De ultieme nachtmerrie. Nog even en op de Dam wordt niets anders dan de Nakba herdacht en is de aanwezigheid van ‘zionisten’ daar verboden – omdat dat intussen normaal geworden is.

Opmerkingen (6)
CT. Willemsen 18 mei 2024, 13:42
Wat een rake column. In mijn omgeving hoor ik alleen maar afgrijzen. Waarom grijpt de overheid niet hard in. Nu bepaald een kleine agressieve groep. En we stonden erbij en keken ernaar. Onbegrijpelijk.
erik de jonge 18 mei 2024, 16:57
Onvoorstelbaar onthutsend, deze waanzin. Ik hoop dat het nieuwe kabinet een andere aanpak kiest om deze manipulaties te bestrijden. Ik wens de Joodse gemeenschap in NL veel sterkte en vrede.
Jozefje 19 mei 2024, 00:24
Hele enge ontwikkelingen. 'Nooit meer' en 'zwijgen is geen optie' lijken verstorven woorden.... Het kromme wordt recht, en het rechte wordt krom gepraat. De leugen regeert (nu nog), de Waarheid zal overwinnen, want de Waarheid is een Persoon. En Hij zal recht en gerechtigheid brengen. Baruch haba beshem Adonai.
tiki 19 mei 2024, 09:45
Nachtmerries ontstaat door trauma. *De racistische leugen is een geaccepteerde lezing, gehonoreerd door de humanitair / ignorante medemens .Palestina & haar volk, 100% gebaseerd op leugens, maar haar plaats heeft verworven in de hoofden & harten der niet uit te bannen ignorante Jodenhaters & gebruikt om deze te legitimeren waardoor het huidige wereldwijde pogrom haar plaats heeft verworven.
Shlomo Itai 19 mei 2024, 19:59
De overheid is helemaal onzichtbaar geworden en de ratten vieren feest bij vol daglicht. Er kunnen nog heel veel NIW's worden volgeschreven over de orgies van antisemitisme, vandalisme en chaos, want er is niemand om het kwaad te stoppen. Als aan universiteiten barbarisme wordt gedoceerd, dan is het echt definitief afgelopen met deze samenleving. Ik stel dus voor dat het NIW nu komt met een reeks artikelen over emigratie. Alleen al het denken over stappen naar een betere toekomst geeft een positief gevoel.
Geert ter Horst 20 mei 2024, 01:27
Twee dingen vallen vooral op: de ronduit psychotische mentaliteit van de actievoerders met hun haatcampagne en de verbijsterende passiviteit van het gezag, incluis de overheid. De wet handhaven is in Nederland blijkbaar niet mogelijk. Men doet er niets aan totdat het zover is dat er niets meer aan te doen is. En tenslotte slaat men dan aan het "onderhandelen" en geeft dus toe aan intimidatie. Is er dan niemand met voldoende ouderwetse Hollandse nuchterheid om te bedenken dat je hier gewoon de gummiknuppel moet inzetten en erop moet slaan? Die actievoerders zijn namelijk tuig waar niets aan verloren is. Ze verdienen geen enkel respect.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *